29.08.2022

Saving Lives expands the geography of assistance

 

Гуманітарна ініціатива бізнесів SCM «Рятуємо життя» з серпня охопила ще більше прифронтових територій. Тисячі мешканців громад Донеччини та Дніпропетровщини зможуть розраховувати на продуктові набори від проєкту, що сприятиме істотному покращенню гуманітарної ситуації в регіоні.

Допомогу почнуть отримувати 15 територіальних громад Донецької області та дві – Дніпропетровської. Це Костянтинівська, Добропільська, Селідовська, Дружківська, Гродівська, Олександрівська, Новогродівська, Білозерська, Іллінівська, Новодонецька, Криворізька, Андріївська, Шахівська, Черкаська територіальні громади Донеччини, а також Апостольська і Зеленодольська громади Дніпропетровщини.

Протягом серпня туди надійде близько 25 тисяч продуктових наборів. Ця допомога є дуже важливою для мешканців цих громад, адже вони знаходяться поруч або навіть безпосередньо в зоні бойових дій. Постійні ворожі обстріли вже призвели до порушення логістики в цих регіонах, тому забезпечення мирних людей продуктами, аби не допустити гуманітарну катастрофу – пріоритетне завдання для проєкту «Рятуємо життя».

Першочергово допомогу отримають соціально незахищені категорії населення – багатодітні матері, люди з інвалідністю, пенсіонери тощо, а також вимушені переселенці.

Завдяки фінансуванню «Метінвесту» і ДТЕК, а також підтримці партнерів – майже 90 компаній-донорів зі всього світу – проєкт «Рятуємо життя» зміг за п’ять місяців допомогти понад 142 тисячам українців, які проживають в прифронтових регіонах. Десяткам тисяч людей щомісяця з Європи надходять продукти, товари першої необхідності й медикаменти.

Media