17.05.2022

Проєкт «Рятуємо життя» відправив до Авдіївки 11 тисяч гуманітарних наборів

 

За два місяці понад 11 тисяч продуктових наборів надійшло до Авдіївки в межах проєкту «Рятуємо життя», що реалізують Група Метінвест та ДТЕК у координації з Фондом Ріната Ахметова.

Авдіївка живе під постійними обстрілами окупантів. У місті немає води, часто пропадає світло та газ. Через складну логістики в місті також дефіцит продуктів, і сьогодні мешканцям громади вкрай необхідна допомога.

У межах проєкту «Рятуємо життя» жителі, що залишилися в місті, і далі отримують продуктові набори. Пакунки складаються з макаронів, борошна, круп, олії, консервів, цукру, згущеного молока — перелік рекомендований ВООЗ з огляду на його енергетичну цінність.

«Разом із керівництвом Авдіївки ми і далі працюємо над евакуацією людей. Зі свого боку компанія Метінвест вивозить співробітників та членів їхніх родин, що бажають покинути небезпечне місто. Але в громаді є ще багато мешканців, які залишилися з різних причин. І вони потребують найбільшої уваги та допомоги. Від початку активної фази війни ми системно видаємо продукти всім, кому вони потрібні, — розповів генеральний директор Авдіївського коксохімічного заводу Віталій Литовка.

Завдяки проєкту «Рятуємо життя» вже майже 35 тисяч людей отримали гуманітарну допомогу в різних містах.

Media