09.08.2024

Гуманітарна ініціатива «Рятуємо життя» оздоровлює дітей військовослужбовців і ветеранів

Гуманітарна ініціатива Групи Метінвест «Рятуємо життя» приділяє значну увагу питанням оздоровлення та психологічного розвантаження дітей, які переживають стрес війни тому, саме з цією метою, цього літа організує оздоровлення 100 дітей співробітників українських підприємств компанії. Відпочинок, включно з трансфером, для дітей безоплатний. 

До табору «Hogwarts» із мережі «Super Camp» у Карпатах поїдуть діти з родин співробітників-захисників, які загинули під час військової служби, потрапили до полону, зникли безвісти, а також дітей ветеранів, які після демобілізації повернулися на підприємства компанії.

80 дітей Запоріжжя, Кривого Рогу та Покровська вже відпочивають у Карпатах, а решта 20 дітей — відправиться до табору у середині серпня. Кожен заїзд триватиме 10 днів. У таборі на дітей чекають різноманітні спортивні й водні розваги, майстер-класи й саморозвиток, екскурсії та походи, медична й психологічна підтримка. І, звісно, чарівні дійства та магічні дисципліни.

«Ми продовжуємо опікуватися дітьми й підтримувати родини захисників і захисниць, які загинули, захищаючи наше майбутнє, а також ветеранів, які стали до роботи на підприємствах Метінвесту. Упевнена, що Карпати стануть місцем сили та психологічної реабілітації дітей, які пережили важкі втрати. А пригоди та казкова атмосфера допоможуть подолати стрес і відчути життя по-новому», — зазначила директорка зі сталого розвитку і взаємодії з персоналом Групи Метінвест Тетяна Петрук.

Гуманітарну ініціативу «Рятуємо життя» створила Група Метінвест у координації з Фондом Ріната Ахметова на початку російського вторгнення в Україну. Від початку повномасштабної війни проєкт допоміг понад півмільйону людей. Українці отримали 4 200 тонн продуктів і засобів гігієни, а лікарні — медикаменти та обладнання на 9,5 млн грн.

До проєкту долучилися 10 фондів і громадських організацій, а також понад 250 компаній-донорів з усього світу. За час його роботи сума допомоги від донорів перевищила 2,8 млн євро.

Серед основних напрямів роботи «Рятуємо життя» — протезування та реабілітація військових та мирних жителів, а також психологічне відновлення жінок і дітей. Від початку повномасштабної війни психологічну реабілітацію за сприяння ініціативи пройшли майже 1200 жінок і дітей.

Media