16.05.2024

Гуманітарний ініціатива «Рятуємо життя» опублікувала звіт за 2023 рік

Гуманітарна ініціатива Групи Метінвест «Рятуємо життя» оприлюднила звіт про роботу у 2023 році.

Як ідеться у звіті, торік допомогу від «Рятуємо життя» отримали понад 122 тис. українців. На реалізацію проєктів ініціативи спрямовано майже 1,3 млн євро, з яких близько 1 млн євро становлять пожертви від донорів.

Серед основних напрямів діяльності у 2023 році — гуманітарна допомога, психологічна підтримка жінок і дітей, протезування, реабілітація та хірургія для військовослужбовців.

Зокрема, понад 69 тис. людей отримали продуктові набори, а понад 71 тис. людей — товари першої потреби.

Програми психологічної підтримки торік пройшли понад 1 тис. людей, із яких 532 дитини.

Також 103 людини перебувають на різних стадіях програми протезування, реабілітації та хірургії. Зокрема, 34 ветеранів та цивільних отримали протези вартістю 10-30 тис. євро. А 30 травмованим на війні людям провели реконструктивні операції на обличчі.

«Гуманітарна ініціатива «Рятуємо життя» виникла на початку повномасштабної війни як відповідь на потреби країни, регіонів і пересічних українців. Поступово переходячи від задоволення базових потреб у харчових продуктах і медикаментах, Метінвест розширив роботу на інші сфери діяльності. Серед них — психологічна реабілітація постраждалих. Таким чином ми прагнемо допомогти людям подолати жахливі наслідки війни, адже впоратися з ними поодинці неймовірно складно. Треба зберегти душевне здоров’я, щоб мати сили боротися з ворогом і після перемоги відбудовувати країну», — зазначила директорка зі сталого розвитку та взаємодії з персоналом Метінвесту Тетяна Петрук.

Повний звіт можна переглянути тут.

Ініціативу «Рятуємо життя» створила Група Метінвест у координації з Фондом Ріната Ахметова на початку російського вторгнення в Україну. Від початку повномасштабної війни проєкт допоміг майже 516 тисячам людей у 70 територіальних громадах. Українці отримали близько 4 200 тонн продуктів і засобів гігієни, а лікарні — медпрепарати, витратні матеріали та обладнання на 250 тисяч євро.

До проєкту долучилося понад 250 компаній зі всього світу, 400 волонтерів та 10 фондів і громадських організацій. За понад два роки його роботи сума допомоги від донорів перевищила 2,8 млн євро.

Серед основних напрямів роботи «Рятуємо життя» — протезування та реабілітація військових та мирних жителів, а також психологічне відновлення жінок і дітей.