10.03.2023

Діти-переселенці з українського Нью-Йорка долучилися до благодійного заходу в Нью-Йорку (США) на підтримку поранених

 

У рамках проекту "Рятуємо життя" малюнки дітей-переселенців з Донецької та інших прифронтових областей України стали частиною заходу "Stand with Ukraine 365", що відбувся у Нью-Йорку (США). Дитячі роботи будуть продані на благодійному аукціоні, а виручені кошти підуть на допомогу людям, які постраждали від війни в Україні.

Вже більше року Україна мужньо протистоїть своїм ворогам. Люди, бізнес і громадські організації об'єдналися заради перемоги, працюють гуманітарні проекти та ініціативи, серед яких "Рятуємо життя" від Метінвесту і Фонду Ріната Ахметова. Їх діяльність часто відбувається за межами нашої країни, адже саме так світ може дізнатися правду про війну. Міжнародні партнерства та заходи також допомагають збирати кошти для допомоги жертвам російської агресії.

У річницю повномасштабного вторгнення світові зірки балету, опери, джазу, року та класичної музики з усього світу зібралися в театрі "Океана" (Нью-Йорк, США) на благодійному концерті "Stand with Ukraine 365". Почесними гостями заходу стали військовослужбовці Збройних сил України. Також по відеозв'язку до глядачів звернулася захисниця Маріуполя Катерина "Пташка" Поліщук.

Окремої уваги заслуговує той факт, що на аукціоні будуть представлені малюнки дітей-переселенців з українського Нью-Йорка, які тимчасово проживають у притулках Метінвесту. Також свої роботи надіслали діти з окупованих і прифронтових міст Маріуполя, Сєвєродонецька та Кам'янського. Всього в рамках благодійної ініціативи було підготовлено 200 малюнків, 50 найкращих з яких були відправлені до США.

Це дуже знакова подія, адже гроші від продажу малюнків будуть, серед іншого, спрямовані на реабілітацію 8-річної Аріни Маленкової з Кривого Рогу, яка постраждала від ракетного обстрілу 16 грудня 2022 року. Мама дівчинки - працівниця Центрального ГЗК Групи Метінвест. Вона також отримала серйозні поранення під час вибуху. Вона та її донька досі перебувають на лікуванні. Загалом на реабілітацію їм потрібно близько 20 тисяч доларів. На жаль, сім'я не може знайти такі кошти самостійно. Крім того, ракета повністю зруйнувала квартиру Маленкових. Діти-художники щиро сподіваються, що гроші, зібрані за їхні роботи, допоможуть Аріні якнайшвидше одужати і повернутися до повноцінного життя.

Головна мета таких заходів - донести до американської аудиторії, що Україна потребує допомоги та підтримки сьогодні не менше, ніж рік тому. В рамках заходів, ініційованих фондом Heart & Valor Foundation в США до річниці початку повномасштабної війни, відбудеться благодійний аукціон. На аукціоні будуть представлені дитячі малюнки, речі, надіслані українськими солдатами з фронту, вироби українських дизайнерів та багато іншого. Всі кошти, зібрані від благодійних заходів, будуть спрямовані на лікування дітей та захисників України, - розповіла Тетяна ОВЕРІНА, генеральний директор консалтингової компанії BLEU ET JAUNE.

Нагадаємо, "Рятуємо життя" - гуманітарний проект Групи Метінвест, створений спільно з Фондом Ріната Ахметова. Заснований одразу після початку війни, за рік свого існування він перетворився на потужну платформу допомоги українцям. Наразі "Порятунок життів" має кілька напрямів діяльності, охоплює майже 70 територіальних громад країни, а кількість людей, які отримали допомогу, впевнено наближається до півмільйона.

 

Media