09.03.2022

Компанії ДТЕК та Метінвест у коордінації з Фондом Ріната Ахметова створили Гуманітарний штаб «Рятуємо життя»

Метінвест і ДТЕК, що входять до найбільшої в Україні інвестиційної групи SCM, за підтримки Офісу Президента України, у коордінації з Фондом Ріната Ахметова та міськими адміністраціями, створили Гуманітарний штаб «Рятуємо життя».

Його мета –  не допустити гуманітарної катастрофи в українських містах.

Сьогодні в усій Європі об’єдналося багато людей, компаній та організацій, які хочуть допомогти Україні, збираючи гроші, продукти, медикаменти. В умовах зруйнованої в країні інфраструктури сьогодні бізнеси SCM беруть на себе доставку гуманітарних вантажів із Європи до міст України. Фонд Ріната Ахметова має для цього необхідний досвід.

Перші поставки будуть організовані з Польщі, Нідерландів, Німеччини, Румунії, Італії. Список країн постійно поповнюється. Метінвест і ДТЕК закуплять у Європі харчові продукти для постраждалих українців. У Польщі організовано хаб для консолідації допомоги та відправлення її до України.

Зараз найбільш потрібні товари першої необхідності: будь-які крупи, макаронні вироби, вівсяні пластівці, консерви м’ясні, рибні та паштети, каші м’ясні, овочеві консерви, молоко згущене й горіхові пасти, печиво/галети/сухарі/горіхи/сухофрукти/батончики, каші та супи швидкого приготування, сірники, борошно, соняшникова олія, цукор, сіль, чай, кава, дитяче пюре, суміші для штучного вигодовування з народження, електрочайники, вода, засоби дезінфекції, одноразовий посуд, підгузки, гігієнічні серветки, зубна паста, щітки й туалетний папір.

Ця ініціатива відкрита до партнерства. Звертаємося до всіх: якщо ви знаєте про компанії, підприємства, організації в Україні й за кордоном, які готові надати гуманітарну допомогу великими партіями та приєднатися до нас, надайте їхні контакти або повідомте нам про них.

Контакт для зворотнього зв’язку:
Єгор Пономаренко
+38 (067) 5100 167
Egor.Ponomarenko@metinvestholding.com

Звертаємо увагу, що ця ініціатива не передбачає індивідуальні разові пожертви, йдеться про масштабну гуманітарну допомогу. Ми можемо зараз приймати її лише у форматі вантажу, упакованого на європіддонах 120х80см або контейнерах із доставленням на термінал.

Media