27.02.2023

Італійські друзі проекту "Рятуємо життя" передають корисні подарунки для дітей в Україні

 

Нещодавно партнери проекту - італійська організація Usborne та її представник Франческа Густі - організували збір пожертв на придбання книг та ігор англійською мовою для українських дітей. "Рятуємо життя" придбав і доставив ці корисні подарунки юним читачам у Запоріжжі та Кам'янську.

"Рятуємо життя" працює в Україні вже рік. За час війни проект, започаткований Групою Метінвест спільно з Фондом Ріната Ахметова, став надійною підтримкою для майже півмільйона людей. І зараз ця гуманітарна ініціатива займається не тільки постачанням медикаментів, продуктів харчування та засобів гігієни, а й іншими видами діяльності. Наприклад, реалізує програми протезування та психологічної реабілітації, підтримує соціальні та культурні програми.

Нещодавно партнери проекту, італійська організація Usborne та її представник Франческа Густі, зібрали в Італії книги та ігри англійською мовою для дітей в Україні. "Рятуємо життя" допоміг доставити ці корисні подарунки та передати їх читачам у Запоріжжі та Кам'янському.

Волонтери "Запоріжсталі" привезли в запорізьку школу-інтернат "Світанок" дидактичні матеріали, які допоможуть дітям легше вивчати англійську мову. Викладачі школи відзначають, що навчальна література та розвиваючі ігри від гуманітарного проекту "Рятуємо життя" стануть в нагоді на уроках іноземної мови. Також цей подарунок можна використовувати на уроках для побудови міжпредметних зв'язків.

У Кам'янському подарунки від італійських благодійників стали частиною бібліотеки для дітей з усієї України, які знайшли притулок у притулку Метінвесту. Всі книги різної тематики та рівня складності, тому читачі різного віку знайдуть для себе цікаву літературу для вдосконалення навичок володіння англійською мовою.

Нагадуємо, що напередодні новорічних і різдвяних свят за підтримки благодійників проекту "Рятуємо життя" у Кам'янському притулку було облаштовано ігрову кімнату. Тоді до справи долучилася італійська юридична компанія RiDiamo Onlus.

Варто зазначити, що гуманітарна ініціатива "Рятуємо життя" була створена на початку російського вторгнення в Україну. За час війни з-за кордону було доставлено понад 4 000 тонн життєво необхідних речей, а донорами проекту стали майже 200 компаній з усього світу.

 

Media