27.11.2022

У Запоріжжі дев’ять тисяч комунальників отримали продуктові пакунки від гуманітарного проєкту Групи Метінвест

У Запоріжжі дев’ять тисяч співробітників 18 міських комунальних підприємств отримали продуктові набори від гуманітарного проєкту «Рятуємо життя», який на початку війни створили Метінвест та ДТЕК у координації з Фондом Ріната Ахметова.

В той час, коли Збройні сили України надійно захищають безпеку українських міст на фронті, Група Метінвест активно допомагає мирному населенню у тилу. У рамках гуманітарному проєкту «Рятуємо життя» допомогу отримали вже понад 282 тисячі українців.

Пакунки з продуктами – макаронними виробами, солодощами, крупами, борошном та багато іншим – отримують вимушені переселенці, вразливі верстви населення, сім’ї мобілізованих співробітників підприємств Метінвесту, пільгові категорії та ветерани підприємств компанії. Окрім того, гуманітарна місія проєкту охоплює жителів деокупованих територій та прифронтових міст, які в умовах повномасштабної війни перебувають у складних обставинах під постійними обстрілами.

Нещодавно Метінвест розширив програму проєкту «Рятуємо життя». Продуктову допомогу отримають дев’ять тисяч працівників 18 комунальних підприємств Запоріжжя. Ці люди тримають свій фронт і у вкрай складних умовах продовжують, відновлюючи комунікації та забезпечуючи порядок, підтримувати життєдіяльність міста, яке постійно потерпає від ворожих обстрілів.

«Сьогодні працівники комунальних служб виконують надзвичайно важливу роботу для підтримки життєдіяльності всього міста. Не дивлячись на постійні обстріли, руйнування та небезпеку для життя, вони одними з перших приходять на допомогу та відновлюють інфраструктуру , повертають світло і тепло в оселі жителів міста Запоріжжя, – зазначив директор з операційних покращень «Запоріжсталі» Групи Метінвест Олександр Борисов. – Задля підтримки цих мужніх та професійних людей, які залишаються вірними своєму місту, Група Метінвест передає допомогу у рамках проєкту «Рятуємо життя». Протягом тижня кожен працівник комунальних служб – а це близько 9 тисяч осіб – отримає продуктові набори».

Одним з перших гуманітарну допомогу передали працівникам КП «Водоканал». Колектив підприємства отримає всього 2350 пакунків з продуктами харчування.

«Наші комунальники – це справжні герої. У прифронтовому Запоріжжі ситуація є дуже складною. Багато людей, на жаль, вже виїхали з міста. Але працівники комунальних підприємств залишаються на своїх місцях, тримають стрій і працюють у режимі 24/7, щоб місто продовжувало жити, – зазначив генеральний директор КП «Водоканал» Андрій Шаповал. – Велика подяка Групі Метінвест, ДТЕК та Фонду Ріната Ахметова, які пішли назустріч і передали важливу гуманітарну допомогу – продуктові набори – працівникам «Водоканалу» та інших комунальних підприємств міста».

В’ячеслав Несват, слюсар-ремонтник КП «Водоканал»:
«7 жовтня російська ракета впала біля мого будинку у Шевченківському районі. Балкон знаходиться якраз навпроти місця «прильоту». У квартирі повивертало рами, повибивало шибки. Все потрібно замінювати. Тому зараз така гуманітарна допомога буде для мене дуже вчасною. Гадаю, цього продуктового пакунку мені вистачить надовго».

Микола Овдієнко, начальник групи автоматизованих систем управління технологічними процесами центральних каналізаційних очисних споруд
«Своїх рідних відправив до Польщі та Німеччини, а сам залишаюся у місті. Сьогодні на нас, робітників комунального господарства, лягає дуже велика відповідальність. Щоб все у місті продовжувало працювати, ми маємо залишатися на своїх місцях. Цього набору мені вистачить надовго. Зараз важкий час, всі потребують допомоги один одного».

Віктор Єськов, майстер ремонтної служби ЦОС №1 КП «Водоканал»
«Ніхто з нашої ремонтної бригади не евакуювався. Відправили з міста жінок, дітей, а самі залишаємося і продовжуємо працювати. Хто ж нас замінить? У мене самого дві доньки та онук – одна поїхала на захід України, інша – до Німеччини. А я про евакуацію з міста і не думав. Були різні моменти, аварійні відключення, але ми продовжуємо працювати. Цей продуктовий набір зайвим не буде. Дякую за цю допомогу, дуже приємно».

Наталя Калашнікова, операторка центральних каналізаційних очисних споруд
«З нашої зміни ніхто не виїхав із Запоріжжя. Я теж нікуди не поїду, бо мій фронт – це комунальне господарство. Я знаю свою професію і маю робити свою справу тут».

Media