09.03.2023

Saving Lives допомагає розробити першу в Україні освітню онлайн-платформу для протезистів

 

Проект Protez Hub і гуманітарна ініціатива бізнесів SCM "Рятуємо життя" продовжують надавати допомогу українцям, які втратили кінцівки внаслідок збройної агресії Росії. Наприкінці березня вони запустять унікальну безкоштовну україномовну освітню онлайн-платформу "База знань": Protez Hub для протезистів та медичних працівників. Платформа покликана допомогти українським фахівцям покращити своє розуміння реабілітації ампутантів від моменту травми до ефективного використання протезу.

Ресурс включатиме п'ять лекційних курсів, присвячених догляду, реабілітації, протезуванню та психологічним аспектам травми, що призвела до ампутації однієї або декількох кінцівок. Партнери проекту створили десятки відеолекцій, щоб послідовно представити актуальні теми - від виготовлення протеза до тренувань з ним. Окрім лекцій, платформа міститиме рекомендації, анкети, схеми, програми та інші інструменти і файли, необхідні для роботи. Окрім профільних експертів, курси зможуть відвідувати ампутанти, їхні родичі та друзі для довідкового використання.

Антоніна Кумка, керівник Protez Hub, каже, що цей проект - ще один крок до сталого розвитку протезування кінцівок та подальшої реабілітації в Україні. "Ми прагнули зробити цікаві, корисні та послідовні онлайн-курси, які допоможуть ампутантам та всім учасникам процесу відновлення зрозуміти, на чому варто зосередитися на кожному етапі. Ми спиралися на міжнародний та вітчизняний досвід, щоб створити ресурс, який стане ще більш актуальним в Україні через війну", - зазначила вона.

За словами Юрія Риженкова, генерального директора Групи Метінвест, яка виступила співзасновником проекту, пріоритетом ініціативи "Рятуємо життя" є розширення напрямків допомоги українцям.

"З початку війни "Рятуємо життя" допомагає всім, хто цього потребує. Щоб відповісти на нові виклики воєнного часу, ми розширили нашу місію, запровадивши масштабну програму протезування та реабілітації поранених бійців і цивільних, а також долучилися до розробки спеціалізованого порталу. Освітня онлайн-платформа допоможе кожному українському лікарю, який опікується людьми з ампутаціями кінцівок, розібратися у всіх процесах реабілітації та використовувати ці знання на практиці", - продовжив він.

На сьогоднішній день понад 30 українців потребують протезування, 7 з них вже отримали сучасні протези від "Рятуємо життя". Ініціатива охоплює співробітників Метінвесту та членів їхніх сімей, військових і цивільних у регіонах присутності компанії.

 

Media