19.04.2022

Гуманітарний проект "Рятуємо життя": все можливо, коли знаєш, для чого працюєш

 

Компанії Метінвест і ДТЕК, що входять до складу СКМ, спільно з Фондом Ріната Ахметова продовжують підтримувати людей, які продовжують страждати від російської агресії проти України. Гуманітарний проект "Рятуємо життя" набирає обертів, щоб якомога більше людей змогли відчути підтримку і скористатися нею. З моменту його запуску команда проекту закупила 2 400 тонн продуктів харчування в Україні та за її межами.

Перед командою стояло складне завдання, не маючи часу на планування та розробку сценаріїв розвитку ситуацій. Потрібно було швидко реагувати, вирішувати проблеми з розміщенням штабу, закупівлями та пожертвами товарів і логістикою. Велике значення має і державна підтримка: гуманітарний проект реалізується за сприяння національних органів влади, від міністерств до військових адміністрацій на місцях.

Тихіше їдеш - далі будеш

Очевидно, що створення гуманітарного хабу в Польщі було найкращим рішенням. По-перше, це проект "з нуля", який використовує майданчик Метінвесту в Польщі. По-друге, Польща може легко отримувати гуманітарну допомогу з усієї Європи. І найголовніше - Польща, польський народ і польський уряд вкотре продемонстрували свою сильну і всебічну підтримку українському народу.

Крім того, не можна було допустити жодних помилок, адже йдеться про гуманітарний проект, де на кону мільйони життів. Наш попередній досвід став у нагоді. Проект "Рятуємо життя" реалізується в координації з Фондом Ріната Ахметова, який з 2014 року допомагає регіонам, що постраждали від війни. За шістнадцять років роботи Фонд Ріната Ахметова допоміг вижити восьми мільйонам людей, з яких 3,5 мільйона були врятовані на Донбасі.

Зараз відкрився ще один хаб у Польщі. Команди працюють цілодобово, отримують продукти харчування та формують набори виживання. Завдяки безперервній роботі хабу гуманітарна допомога безперебійно надходить в Україну.

"Війна є руйнівною для людей: вона не лише небезпечна, але й руйнує канали постачання та призводить до гуманітарної катастрофи. Щоб підтримати людей у ці важкі часи, в рамках проекту "Порятунок життів" було закуплено 2400 тонн продуктів харчування. Це наш внесок у забезпечення українців продуктами харчування, і ми сподіваємося, що він допоможе уникнути дефіциту продовольства.

Ми вдячні нашим партнерам, які вже підтримали нашу ініціативу, і запрошуємо всіх бажаючих приєднатися до проекту і підтримати мужній опір простих українців нелюдським труднощам війни, яку веде Російська Федерація проти України", - зазначив Олександр ВИШНЯКОВ, керівник проекту Гуманітарного штабу "Рятуємо життя".

Спочатку кошти на проект виділила Група Метінвест, але сьогодні допомога надходить звідусіль. Ініціативу вже підтримали Румунія, країни Балтії, Нідерланди, Німеччина та Польща. Ми дуже вдячні компаніям US STEEL KOSICE, JOY GLOBAL POLAND, FILTRAPOL SP. Z.o., Даугавпілському локомотиворемонтному заводу, Peter Greven Physioderm GmbH, T Machinery A.S. та іншим.

Наші партнери надають як продукти харчування, так і предмети першої необхідності. Крім того, вони перераховують кошти до спеціального благодійного фонду "Зробимо разом": https://bit.ly/DoItTogetherFund. На ці гроші ми купуємо продукти харчування та медикаменти, а потім розподіляємо їх серед нужденних. До надання допомоги вже долучилися клієнти, партнери, благодійні організації та співробітники європейських підприємств Групи Метінвест. Спільними зусиллями ми зібрали коштів і речей на суму близько 500 000 євро.

Діяльність гуманітарного проекту та фонду абсолютно прозора, а аудит буде проведено за всіма міжнародними стандартами.

Українські серця підтримують одне одного

В Україні допомога надходить до розподільчих центрів на базі підприємств Групи Метінвест у Запоріжжі, Кривому Розі, Кам'янському та Дніпрі. Волонтери формують продуктові набори, до яких входять борошно, крупи, цукор, згущене молоко, соняшникова олія, консерви. До пакунків також входять медикаменти та набори особистої гігієни, в тому числі дитячі.

Регіональні центри вже отримали 100 000 наборів, ще 140 000 - у дорозі. Частину з них передають найбільш вразливим і нужденним, а решту - створюють стратегічні запаси продуктів на майбутнє. Отримують допомогу, формують і роздають продуктові набори волонтери, які працюють у Запоріжжі, Кривому Розі, Авдіївці та Покровську.

Media