01.12.2022

Завдяки «Рятуємо життя» переселенці у Запоріжжі отримали побутову техніку

Гуманітарний проєкт бізнесів SCM «Рятуємо життя» запустив новий напрямок роботи. Благодійники реалізували тристоронню співпрацю з адміністраціями міста Запоріжжя та австрійського міста Лінц. Завдяки цьому вимушеним переселенцям, що втратили домівки, почала надходити сучасна побутова техніка для покращення їх умов проживання.

Всього у межах цього проєкту адміністрація Лінца закупила техніки на 18 тис. євро для 10 запорізьких центрів ВПО. Зараз там налічується понад 650 переселенців із Маріуполя, Авдіївки, Покровська та інших громад Донецької та Запорізької областей. Всього ж з початку повномасштабної війни Запоріжжя стало прихистком для понад 245 тис. переселенців із південної та східної частин України. Будучи одним з опорних міст для «Рятуємо життя», ініціатива докладає чималих зусиль, аби покращити умови життя для ВПО. В тому числі залучаючи допомогу благодійників із країн Європи.

«Наше місто-побратим Запоріжжя стало першим українським містом, яке прийняло українців із тимчасово окупованих областей на сході України. Запоріжці зігрівали їх, надали їм дах над головою і харчовими продуктами, а також – що було найголовнішим – забезпечили їм можливість відчути себе в безпеці. Сьогодні тисячі людей, які постраждали від війни й втратили своє майно, починають у Запоріжжі нове життя, і ми хочемо посприяти тому, щоб місто могло зробити для цих людей ще більше. Ми хотіли б щиро подякувати нашим партнерам – благодійному фонду «Do it together», що працює в межах гуманітарного проєкту «Рятуємо життя», Фонду Ріната Ахметова, а також Хорсту Візінгеру – члену Опікунської ради проєкту – за їхню допомогу в забезпеченні логістики для доставлення цього важливого гуманітарного вантажу в Запоріжжя. Ми переконані в тому, що наша допомога зігріє біженців і стане ще одним підтвердженням того, що весь світ підтримує Україну і її мужній народ в боротьбі та в прагненні до перемоги, свободи й демократії, – зазначив міський голова Лінца Клаус Люгер.

За кошти «Рятуємо життя» придбану побутову техніку вже доставили до Запоріжжя. Зараз місто готується передавати його тим, хто цього найбільше потребує.

«Запоріжжя отримало від міста-побратима Лінц гуманітарну допомогу у вигляді побутової техніки. Її ми надаватимемо і нашим переселенцям, і жителям міста, які втратили свої домівки під час нещодавніх «прильотів». Найближчим часом наш гуманітарний штаб буде розглядати заявки на отримання цієї допомоги. Запевняю, що всі, хто потребуватимуть цієї допомоги, точно її отримають, вся побутова техніка «дійде» до тих, кому вона найбільше необхідна. Від міської влади я хочу подякувати всім, хто сьогодні допомагає Запоріжжю. Це і наші міжнародні партнери, і компанія Метінвест, яка допомогла швидко доставити цей вантаж, – зазначив секретар Запорізької міської ради Анатолій Куртєв.

Нагадаємо, що гуманітарний проєкт бізнесів Ріната Ахметова «Рятуємо життя» надав підтримку вже сотням тисяч людей у прифронтових територіях. В межах ініціативи люди отримують продуктові та гігієнічні набори, ліки тощо. Побутова техніка – новий напрямок допомоги для проєкту. Враховуючи його та нагальність для тисяч людей, які були змушені полишити свої домівки, речі та починати життя фактично з чистого листа, його буде продовжено в подальшому.

Media