03.11.2022

«Рятуємо життя» допоміг маріупольским студентам представити свій фільм на міжнародному кінофестивалі

21 жовтня у Вероні (Італія) відбувся кінофестиваль «Believe» з конкурсною програмою для молодих кінематографістів. Завдяки гуманітарному проєкту «Рятуємо життя» участь у фестивалі взяли троє студентів з Маріупольського університету. Вони зняли короткометражний фільм про жорстоку атаку російської армії на їх рідне місто.

Кінофестиваль на волонтерських засадах було організовано асоціацією Believe для молоді з Італії. Цього року участь в ньому прийняли понад 250 учнів та студентів.

Мистецтво – один зі способів розповісти світові про трагедію, що сталася в Україні через російську агресію. Тому ініціатива «Рятуємо життя» допомогла взяти участь у фестивалі трьом студентам факультета журналістики Маріупольського університету, які пережили кривавий штурм рідного міста військами окупантів. На основі власного досвіду, свого бачення та емоцій від тих драматичних подій, вони зняли короткометражний фільм. І завдяки підтримці гуманітарного проєкту його змогли побачити у Європі.

«Від імені Маріупольського державного університету я хотів би висловити подяку проєкту бізнесів SCM «Рятуємо життя» за те, що вони не лише всебічно допомагають вимушеним переселенцям з Маріуполя, а й дбають про наших студентів, нашу молодь, їх професійне зростання, та щоб їх голос був почутий у всьому світі. Участь наших молодих кінематографістів у такому фестивалі – важлива можливість наочно розповісти молоді з інших країн про трагедію їх однолітків, українців, які сьогодні страждають від збройної агресії рф», – підкреслив ректор вишу Микола Трофименко.

Протягом трьох днів фестивалю молоді українські митці мали можливість зустрітися та розповісти своїм одноліткам про свій трагічний досвід та масштаби катастрофи для мільйонів мирних, яку спричинили дії росії.

На Гала-вечорі, де на церемонії нагородження були присутні понад 300 осіб, маріупольські студенти були запрошені на головну сцену фестивалю. Зал зустрів їх оваціями, віддаючи шану сміливості та стійкості молодих кінематографістів.

Представник «Рятуємо життя» також мав змогу розповісти учасникам «Believe» про ініціативи, які здійснює проєкт в Україні. Окрім надання гуманітарної допомоги, один з напрямків діяльності проєкту – це стимулювання та збереження місцевої освіти та культури. А також допомога студентству та молоді у розвитку професійних навичок та знань для подальшого залучення їх до допомоги у відновленні України. Учасників та гостей кінофестивалю закликали підтримувати Україну, в тому числі й через платформу savinglives.scm.com.ua .

Нагадаємо, що завдяки проєкту бізнесів SCM «Рятуємо життя» допомогу продуктовими наборами, ліками, речами першої потреби тощо вже отримали сотні тисяч українців на прифронтових територіях. Гуманітарна ініціатива активно залучає міжнародну спільноту для допомоги Україні. Близько 189 компаній зі всього світу стали донорами проєкту. Масштаби й напрямки допомоги щомісяця зростають.

Media