03.10.2022

Об'єднана вугільна компанія об'єднує зусилля з організацією Saving Lives

United Coal Company, американська вугільна компанія Групи Метінвест, збирає кошти та гуманітарну допомогу в США для підтримки українців, які постраждали від російської агресії. Пожертви перераховуються на рахунок благодійного фонду Do IT Together проекту "Рятуємо життя".

З початком війни Група Метінвест зіткнулася з важкими викликами: виробничі потужності були серйозно пошкоджені або зруйновані, а жителі низки населених пунктів, зокрема, співробітники компанії, опинилися в небезпеці. Щоб не допустити гуманітарної кризи, Метінвест взявся допомогти українцям вистояти.

Спільно з Фондом Ріната Ахметова компанія запустила гуманітарний проект "Рятуємо життя". Завдяки підтримці міжнародних партнерів, зусиллям амбасадорів проекту, а також пожертвам приватних благодійників на рахунок фонду "Тільки разом", "Рятуємо життя" став досить потужною ініціативою, яка розширює свої масштаби. Зокрема, до своєї основної місії - забезпечення продуктами харчування - вона додала постачання гігієнічних наборів, а також почала постачати медикаменти та витратні матеріали до лікарень.

Щоб залучити більше джерел підтримки "Рятуємо життя", Група Метінвест залучила свої міжнародні активи, зокрема американську компанію United Coal Company, що видобуває коксівне вугілля і працює в трьох штатах. У свою чергу, UCC заснувала United Coal Foundation (UCF) для збору коштів і гуманітарної допомоги в США для підтримки колег з Метінвесту і всіх українців.

ФАКТИ І ЦИФРИ

З моменту заснування United Coal Foundation вдалося зібрати $322 171 від 74 донорів, як звичайних людей, так і бізнесу.

United Coal Foundation заохочує місцеві та світові спільноти робити пожертви та надавати гуманітарну допомогу мирному населенню України, яке постраждало від російської агресії. З моменту заснування UFC зібрав $322 171 від 74 донорів, як звичайних людей, так і бізнесу. Кошти будуть спрямовані до фонду "Let's do it together" за напрямом "Рятуємо життя".

"За сім місяців весь цивілізований світ побачив, як мужньо Україна протистоїть своїм ворогам. Однак військові дії виснажують країну та її народ. Саме тому міжнародна спільнота намагається всіляко підтримати мирне населення. Зокрема, наші колеги з United Coal Company довели, що емпатія, милосердя та турбота - це не просто слова. Вони створили благодійний фонд, який вже зібрав понад 300 000 доларів США для допомоги українцям. Ми вдячні за такий вагомий внесок у глобальну гуманітарну місію проекту "Рятуємо життя"".

Юрій Риженков, Генеральний директор Групи Метінвест

Нагадуємо, що нещодавно міжнародна мережа німецьких дисконтних супермаркетів ALDI стала партнером "Рятуємо життя". Завдяки цій співпраці ініціатива закупить у нового партнера велику партію продуктів за зниженими цінами, достатню для формування 50 000 гуманітарних наборів для мешканців прифронтових територій. Крім того, Saving Lives співпрацює з Agritrade Ukraine, координаційним центром Федерального міністерства продовольства та сільського господарства Німеччини. З моменту заснування ініціативи до неї долучилися близько 100 компаній з усього світу. Їхні пожертви на проект сягнули 1,7 мільйона євро.

Media