25.04.2022

Дніпропетровщина, Кіровоградщина, Донбас: у регіони надійшла гуманітарна допомога від проєкту «Рятуємо життя»

Гуманітарний проєкт «Рятуємо життя» і далі постачає допомогу в постраждалі від війни регіони країни. Тисячі людей у Дніпропетровській, Кіровоградській і Донецькій областях уже отримали продуктові набори від благодійної ініціативи, а міста завдяки їм створюють стратегічні запаси.
Зокрема, гуманітарний вантаж із 1 600 продуктових наборів надійшов до Лозуватської, Глеюватської, Широківської, Карпівської, Новолатівської громад Дніпропетровщини, а також Петрівської громади, що на Кіровоградщині. Військовій адміністрації Кривого Рогу та сусіднім ОТГ заплановано передати ще понад 14 000 таких наборів.

До гуманітарних наборів входять продукти тривалого зберігання: каші, макарони, консерви, згущене молоко, олія, цукор та борошно. Їхній склад рекомендований ВООЗ з огляду на енергетичну цінність. Насамперед вони надаються соціально незахищеним верствам населення — багатодітним сім’ям, одиноким матерям, дітям з інвалідністю, вимушеним переселенцям та родинам, які постраждали від війни.

«Сьогодні, у цей нелегкий для нашої країни час, наші друзі не полишають нас і забезпечують гуманітарною допомогою населення, яке найбільше потребує підтримки», — зазначила Світлана Тилик, Голова Петрівської селищної ради.
Допомагає ініціатива бізнесів SCM і в зоні активних бойових дій на Донбасі. «Рятуємо життя» вже передав 13 тисяч наборів гуманітарної допомоги жителям Покровська, ще 6 тисяч — у місто Авдіївка. Допомогу насамперед отримали соціально вразливі категорії населення, що не змогли покинути міста.

Нагадаємо, фінансування проєкту «Рятуємо життя» здійснюють компанії «Метінвест» і ДТЕК, що входять до групи SCM, у координації з Фондом Ріната Ахметова.

Media