14.05.2022

Кривий Ріг отримав 15 000 продуктових наборів від проєкту «Рятуємо життя»

Криворізька громада отримала вже 15 000 продуктових наборів у межах гуманітарного проєкту «Рятуємо життя», що реалізують Група Метінвест та ДТЕК у координації із Фондом Ріната Ахметова.

За 2,5 місяці повномасштабного вторгнення російських військ в Україну Кривий Ріг прийняв майже 50 тисяч людей із територій, що постраждали від війни. Українцям, які втратили житло й роботу, сьогодні вкрай необхідна допомога. Тож, для підтримки їх та людей пільгових категорій Група Метінвест організувала роботу двох гуманітарних хабів у Польщі. Гуманітарні вантажі з хабів надходять до розподільчих центрів в Україні. У Кривому Розі такий центр працює на Центральному ГЗК.

«Сьогодні метінвестівці демонструють неабияку мужність і стійкість. Люди не полишили робочих місць і працюють на виробництві. Вони розуміють, що країні потрібна підтримка гірників і металургів, потрібні кошти для підсилення армії, прискорення перемоги і відновлення зруйнованої інфраструктури. Нашою сильною стороною є людяність. Це доводять наші волонтери. Щодня понад півсотні робітників ЦГЗК працюють у розподільчому хабі та формують продуктові набори в межах проєкту «Рятуємо життя». На сьогодні ми вже передали військовій адміністрації Кривого Рогу 15 000 продовольчих наборів для подальшого розподілення між тими, хто потребує допомоги», — розповів генеральний директор Центрального ГЗК Групи Метінвест Дмитро Шевчик.

Набори складаються з урахуванням рекомендацій ВООЗ, щодо необхідної калорійності. У пакунках — набір продуктів, яких вистачить на тиждень повноцінного споживання. Це борошно й макарони, м’ясні консерви та паштети, олія і крупи, згущене молоко й цукор. Для неповних чи багатодітних родин, сімей, де є діти з особливими потребами, або людей, що постраждали від війни це суттєва економія коштів і корисне доповнення до раціону.

«Я мама чотирьох малих дітей. Старшій доньці вісім років, а молодшій дитині всього вісім місяців. Ця допомога для нас дуже важлива. Коли є цукор, борошно, олія, уже можна приготувати дітям їжу. Я вважаю, що це дуже гарна справа», — сказала багатодітна мати Марія Булах.

Нагадаємо, майже 30 тисяч людей уже отримали гуманітарну допомогу від проєкту «Рятуємо життя».

Media