05.12.2022

Пологові будинки Донеччини отримали 5 тисяч наборів дитячого харчування від «Рятуємо життя»

Гуманітарний проєкт бізнесів SCM «Рятуємо життя» у співпраці з Фондом Ріната Ахметова надав пологовим стаціонарам Донецької області 5 тисяч наборів дитячого харчування. Враховуючи близькість до прифронтової зони й напружену ситуацію з найнеобхіднішим, така допомога є вкрай важливою для немовлят, що народжуються в регіоні.

За словами представниці Донецької ОДА Наталії Коваленко, попри війну на Донеччині щомісяця народжується близько сотні немовлят. На жаль, через важкі психофізіологічні стани, викликані агресією рф, фіксується багато випадків передчасних пологів, патологій у жінок. Через це потреба у штучному вигодовуванні актуалізувалася. Тому така підтримка молодим батькам є необхідною.

Кожна з лікарень Донеччини, де є пологовий стаціонар, отримає такі набори. Вони вже доставлені в Покровськ, Мирноград, Добропілля, Костянтинівка, Краматорськ та Слов’янськ.

Так, партія в 1000 наборів дитячого харчування надійшла до перинатального центру Покровська, де зараз знаходяться 11 жінок. На жаль, від початку року кількість пологів зменшилася вдвічі: на сьогодні тут допомогли з’явитися на світ чотирьом сотням малюків. У такий непростий час подібна підтримка для молодих батьків дуже суттєва, зазначають фахівці центру.

Заступниця міського голови Покровська Маргарита Ідрісова подякувала «Рятуємо життя» та Фонду Ріната Ахметова за підтримку.

«Ми отримали дитяче харчування від наших постійних партнерів і вже передали нашим породіллям до Всесвітнього дня дитини. Ми дуже вдячні компанії «Метінвест», Фонду Ріната Ахметова за те, що вони завжди підтримують Покровську громаду, допомагають усім її жителям – в тому числі й новонародженим, – зазначила вона.

Нагадаємо, проєкт бізнесів Ріната Ахметова «Рятуємо життя» з березня системно допомагає українцям у прифронтових регіонах. Продуктові набори, засоби гігієни, ліки від ініціативи вже отримали сотні тисяч людей, в тому числі соціально незахищені категорії, вимушені переселенці тощо. Напрямки й кількість допомоги продовжують зростати. Підтримують проєкт і близько 100 міжнародних партнерів.

Media