30.09.2022

+100 тисяч за місяць: ще більше українців отримали допомогу від «Рятуємо життя»

 

Гуманітарна ініціатива «Рятуємо життя» продовжує допомагати жителям України в прифронтових регіонах, збільшуючи як географію, так і масштаб підтримки.

Продукти, ліки, товари першої необхідності щодня поступають в Україну з Європи, де відправляються в міста, містечка й села, що знаходяться поряд або безпосередньо в зоні бойових дій. Десятки тисяч мешканців Авдіївки, Покровська, Запоріжжя, Кам’янського, Кривого Рогу, громад Донецької, Дніпропетровської, Херсонської, Кіровоградської областей вже отримали допомогу від проєкту. Загалом, за час роботи проєкту допомогу отримали більше 250 чол.

За сім місяців роботи ініціативи 3839 тонн наборів першої необхідності вже доставлено в опорні міста проєкту – Запоріжжя (1751 т), Кривий Ріг (1023 т), Кам’янське (549 т), Дніпро ( 516 т). Звідти частина з них продовжує свій шлях на місця – на Донбас і Південь України. Частина ж розподіляються між тими, хто потребує допомоги безпосередньо у зазначених містах. В першу чергу серед соціально незахищених категорій населення – багатодітних матерів, людей з інвалідністю, пенсіонерів тощо, а також вимушених переселенців та сімей мобілізованих співробітників підприємств «Метінвесту». Формуються з пакунків у прифронтових містах й стратегічні запаси на випадок загострення ситуації.

Окремий напрямок проєкту – це забезпечення лікарень високотехнологічним обладнанням, витратними матеріалами та медикаментами. Таку допомогу вже отримали опорні лікарні у Кривому Розі, Запоріжжі, та Кам’янському.

Основне джерело фінансування «Рятуємо життя» – це не тільки кошти бізнесів SCM. Компанія «Метінвест» не тільки є головним донором проєкту, а й допомагає розв'язувати питання закупівлі, логістики, зберігання гуманітарних вантажів. Активно долучаються до допомоги українцям й міжнародні партнери – бізнеси, меценати тощо. Усього близько 90 компаній з трьох континентів. Донорська допомога проєкту склала вже більше як 2,137 млн євро.

Media