20.04.2022

Жителі Авдіївки отримали 6 тисяч гуманітарних наборів від проєкту «Рятуємо життя»

Завершилась роздача першої партії гуманітарної допомоги в Авдіївці Донецької області, яку нещодавно передали місту. Усього авдіївчани отримали 6 тисяч продуктових наборів.

Їх передали соціально незахищеним категоріям населення: одиноким матерям, дітям з інвалідністю, багатодітним сім’ям, а також тим, кого неможливо евакуювати із зони бойових дій. Крім цього, завдяки гуманітарній допомозі від ініціативи було сформовано стратегічний запас продуктових наборів для мешканців міста.

Продуктові набори формувались з огляду на рекомендації ВООЗ та мають високу енергетичну цінність. Туди входять макарони, борошно, крупи, олія, консерви, цукор, згущене молоко.
Як зазначив голова військово-цивільної адміністрації Авдіївки Віталій Барабаш, допомога проєкту допоможе людям пережити гуманітарну катастрофу в регіоні, спричинену воєнними діями російської армії.

«Люди були змушені покинути рідне місто через російську агресію. Багато з них втратили домівки та рідних. Допомога таким людям — наше головне завдання. А всі зруйновані будинки ми обов’язково відбудуємо після нашої перемоги», — підкреслив очільник міста.

Нагадаємо, фінансування проєкту «Рятуємо життя» здійснюють компанії Метінвест і ДТЕК, що входять до групи SCM, у координації з Фондом Ріната Ахметова.

Media