04.04.2022

Гуманітарний проєкт «Рятуємо життя» відкрив уже другий хаб у Польщі для безперебійної доставки допомоги

Гуманітарний проєкт «Рятуємо життя» відкрив уже другий логістичний хаб у Польщі для безперебійної доставки продуктів, медикаментів і товарів першої необхідності в українські міста. Про це заявив його керівник Олександр Вишняков. За його словами, на базі Метінвест Польща було створено логістичний центр для акумуляції гуманітарної допомоги з усього світу.

«Сьогодні ми вже запустили другий хаб, мета якого — безперебійно постачати продукти харчування в наші розподільчі центри, які сьогодні розташовані в чотирьох містах України, щоби допомогу отримали в Авдіївці, Покровську, Запоріжжі, Кривому Розі, Каменському». До хабів надходить два види допомоги: від донорів і партнерів, а також допомога, закуплена власним коштом. «Країни, які вже надали допомогу Україні, — Румунія, країни Балтії, Нідерланди, Німеччина, Польща. Ми показали базовий продуктовий набір, який було розроблено ВООЗ, він зрозумілий усій Європі, усьому світу, він збалансований: олія, цукор, крупи. Також країни перераховують кошти».

Вишняков також зазначив, що чекає відкриття зелених коридорів у Маріуполь для оперативної доставки допомоги в місто, яке переживає гуманітарну катастрофу. «Ми розуміємо, що нам потрібен повністю безпечний коридор, щоби не ставити під загрозу життя людей. Тому ми чекаємо відкриття коридору, який дозволить доставити допомогу. Водії, продукти, транспорт — усі вони готові виїхати в будь-який момент», — підкреслив він.

Нагадаємо, компанії Метінвест і ДТЕК, що входять до групи SCM, у координації з Фондом Ріната Ахметова й за підтримки держави створили гуманітарний проєкт «Рятуємо життя», метою якого є збір продуктів для людей, найбільш постраждалих від російського вторгнення. Як повідомлялося, упродовж місяця українцям уже передали 117 тонн продуктів.

Media