01.04.2022

У рамках проєкту «Рятуємо життя» бізнеси SCM доставили в Україну понад 117 тонн товарів першої необхідності

З гуманітарного хабу в Польщі до Запоріжжя прибуло вже понад 117 тонн товарів першої необхідності. З цієї поставки в розподільчому центрі гуманітарної допомоги, що працює на базі Запоріжсталі формуються гуманітарні набори для міст, які зараз перебувають у блокаді. Про це розповів генеральний директор Метінвест Юрій Риженков.

«З Польщі ми доставили 117 тонн товарів першої необхідності – продукти тривалого зберігання, медичні товари, а ще 300 тонн поки у дорозі. З центру в Запоріжжі, де ми сортуємо не тільки європейську допомогу, а й те, що ми закуповуємо в Україні, було вже відправлено людям понад 1 тис. тонн допомоги», – сказав Юрій Риженков.

Він зазначив, що на базі Метінвест Польща працює гуманітарний хаб, у якому Метінвест, спільно з ДТЕК, у координації з Фондом Ріната Ахметова, закуповує і збирає гуманітарну допомогу, яку передають європейські країни.

«Там вона акумулюється, і відправляється в Запоріжжя – у Гуманітарний штаб на базі Запоріжсталі, де вона сортується, укладається в набори, і відправляється в міста, куди ми можемо її доставити», – зазначив Юрій Риженков.

Media