08.08.2022

Зупинити гуманітарну кризу: понад 142 тисячі українців отримали допомогу від проєкту «Рятуємо життя»

Вже більше як 142 тисячі мешканців прифронтових регіонів отримали гуманітарну допомогу від благодійної ініціативи бізнесів Ріната Ахметова «Рятуємо життя». Завдяки проєкту десяткам тисяч людей щомісяця з Європи надходять продукти, товари першої необхідності, засоби гігієни та медикаменти.

Основне джерело фінансування гуманітарного проєкту – кошти бізнесів SCM. Наразі вже було витрачено 6,547 млн грн на закупівлю і логістику гуманітарних вантажів. Донорська допомога проєкту склала 1,764 млн євро. Майже 90 компаній з трьох континентів долучилися до благодійної ініціативи.

За п’ять місяців 3419 тонн наборів першої необхідності вже доставлено в опорні міста проєкту – Запоріжжя (1331 т), Кривий Ріг (1023 т), Кам’янське (549 т), Дніпро (516 т). Там вони розподіляються між тими, хто потребує допомоги. В першу чергу це соціально незахищені категорії населення – багатодітні матері, люди з інвалідністю, пенсіонери тощо, а також вимушені переселенці та сім’ї мобілізованих співробітників підприємств «Метінвесту». Також з пакунків в прифронтових містах формуються стратегічні запаси на випадок загострення ситуації.

Отримують набори допомоги навіть у найбільш «гарячих» регіонах, зокрема в Авдіївці, яку щодня обстрілюють окупанти. Пакунки там допомагають розвозити співробітники Авдіївського коксохімічного заводу. Наразі мешканці міста й прилеглих сіл отримали вже 20,65 тисячі продуктових наборів.

Окрім міст присутності, допомога надходить також до жителів територіальних громад, які знаходяться поряд із зоною бойових дій. Так, нещодавно 4,5 тисячі продуктових наборів отримали Зеленодольська й Апостолівська громади Дніпропетровщини.

Media