28.09.2022

Підтримка міжнародної футбольної спільноти: фанати допомогли зібрати кошти для помочі українцям на прифронтових територіях

 

6 вересня відбувся матч Ліги чемпіонів «РБ Лейпциг»   «Шахтар». Окрім видовищної гри від «гірників», в якій вони розгромили суперника з рахунком 1:4, клуб разом із проєктом «Рятуємо життя» реалізував й благодійну акцію. Кошти від неї підуть на закупівлю гуманітарних вантажів для прифронтових регіонів України.

Спільна гуманітарна ініціатива «РБ Лейпциг», ФК «Шахтар» і «Рятуємо життя» базувалася на зборах численних невеликих пожертв за користування стаканами багаторазового використання на стадіоні. Завдяки цій простій системі вдалося зібрати більше 200 000 гривень. Подібну систему збору коштів для українців, що постраждали від війни, планується впроваджувати й на наступних матчах команди.

Директор з футболу ФК «Шахтар» Даріо Срна, який також є амбасадором проєкту «Рятуємо життя», зазначив, що футбольне ком’юніті підтримує Україну й українців з перших днів їх боротьби.

«Футбольні фанати зі всієї Європи об’єдналися навколо підтримки нашої країні та наших людей. Тому наші спільні гуманітарні ініціативи з проєктом «Рятуємо життя», який вже допоміг сотням тисяч людей, однозначно будуть підтримані вболівальниками – як «Шахтаря», так і інших клубів», – сказав Даріо Срна.

Також він підкреслив, що робить і буде робити все від нього залежне, аби тема України, її боротьби проти окупантів залишалася пріоритетною для всієї Європи та світу.

Media