15.04.2022

Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України підтримує гуманітарний проєкт "Рятуємо життя"

 

Віце-прем'єр-міністр - Міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук в офіційному листі висловила подяку проекту "Рятуємо життя" за вагомий внесок у подолання гуманітарної катастрофи в Україні.

У листі зазначається, що збройна агресія Росії спричинила гуманітарну катастрофу в Україні. Тому одним із ключових завдань уряду сьогодні є забезпечення базових потреб українців у продуктах харчування, предметах першої необхідності, медикаментах тощо, і гуманітарна ініціатива "Рятуємо життя" допомагає владі в цьому. Як зазначається у листі, однією з головних переваг проекту є те, що він організовує доставку найнеобхідніших речей у регіони, які найбільше постраждали від збройної агресії.

Проект вже доставив продуктові набори до Покровська та Авдіївки, а також планує допомогти місцевим громадам у Кривому Розі, Кам'янському, Запоріжжі та інших населених пунктах. Як тільки це стане можливим, продуктові набори поїдуть до Маріуполя. Кілька днів тому Ірина Верещук відвідала Координаційний центр Гуманітарної місії Метінвесту, що працює на "Запоріжсталі", і переконалася в ефективній і злагодженій роботі 200 волонтерів, які щодня пакують близько 9 000 продуктових наборів. У березні-квітні підприємства СКМ законтрактували в Європі, доставили в Україну і сформували щонайменше 400 000 наборів виживання. Частина з них піде місцевим жителям, а решта поповнить стратегічний запас продовольства для шести міст.

 

Media