05.09.2022

Одна з найбільших українських гуманітарних ініціатив «Рятуємо життя» буде брати участь в повоєнній відбудові країни

Відбулася зустріч керівництва та амбасадорів гуманітарного проєкту бізнесів Ріната Ахметова «Рятуємо життя». На ній були підбиті підсумки роботи ініціативи за пів року війни, а також намічені плани на її подальшу діяльність.

Під час зустрічі Програмної та Наглядової рад проєкту бізнесів SCM, а також керівництва благодійного фонду Do it together, були визначені головні здобутки гуманітарної місії проєкту за пів року діяльності. І вони чималі: 220 тисяч українців  в 37 громадах Донецької, Дніпропетровської, Херсонської, Кіровоградської та Запорізької областей вже отримали допомогу від «Рятуємо життя». Це продуктові набори, товари першої необхідності, ліки тощо. Допомогу отримають в тому числі мешканці «найгарячіших» точок, як то Авдіївки. Першочергово вона розподіляється між соціально незахищеними категоріями населення, а також вимушеними переселенцями. Такі масштаби роблять «Рятуємо життя» однією з найбільших ініціатив в Україні з підтримки постраждалих від російської агресії.

В планах гуманітарної ініціативи – збільшення як географії, напрямків, так і інтенсивності допомоги, для чого ведеться активна робота з залучення нових донорів. Як зазначила член Наглядової ради Юлія Данкова, сильною стороною «Рятуємо життя» є вертикальна інтеграція процесів – від збору коштів, процесу закупівель, до логістики й передачі гуманітарної допомоги кінцевому благоотримувачу. Наслідком цього є повна прозорість – проєкт може показати донорам на що точно пішли їх кошти і як  саме вони допомогли українцям.

Однак крім поглиблення вже наявних напрямків роботи, «Рятуємо життя» починає планування своєї участі у післявоєнній відбудові країни. Хорст Візінгер, світовий експерт з питань металургії та член Програмної ради проєкту, наголосив, що хоча сьогодні ще йде війна, важливо думати й про майбутнє.

«Ми маємо вже сьогодні реалізовувати такі ініціативи, які будуть спрямовані на відбудову України – економічну, соціальну, культурну. Коли настане довгоочікуваний мир, у нас вже буде результат, який допоможе наблизити спільне успішне майбутнє України і Європи», – підкреслив він.

Media