13.07.2022

Знаний французький професор ввійшов до Програмної Ради гуманітарного проєкту «Рятуємо життя»

Видатний французький вчений, доктор медицини, професор Мануель Тунон де Лара став членом Програмної Ради благодійного фонду FUNDACJA RAZEM DAMY RADE — DO IT TOGETHER, який створено для реалізації гуманітарного проєкту «Рятуємо життя». Завдяки його участі в ініціативі планується посилити співпрацю з університетською спільнотою.

Крім дослідницької та медичної діяльності Мануель Тунон де Лара також був президентом університетів Бордо II (L’université Bordeaux-II, 2008-2013) та Бордо (Université de Bordeaux, 2014-2022). З 2020 року він є очільником France Universités – спільноти ректорів французьких університетів.

Підтримка студентів у прифронтових регіонах – один із нових напрямків надання гуманітарної допомоги проєктом «Рятуємо життя». Так, 300 продуктових наборів вже отримали студенти Маріупольського державного університету. Завдяки компетенціям та досвіду Мануеля Тунона де Лара вдасться більш широко залучити міжнародну університетську спільноту для допомоги їх українським колегам, а географія та обсяги гуманітарних вантажів для них будуть зростати.

Нагадаємо, раніше до Програмної Ради «Рятуємо життя» ввійшли експерт з питань металургії Хорст Візінгер та експерт з трудових відносин Марія Грімальді.

Media